sunnuntai 4. elokuuta 2013

Unelmatorttu Coco Jambo

Kun karkkitiskillä valitsen suklaapatukkaa, valintani kohdistuu todennäköisesti Bountyyn. Pidän raikkaasta kookoksen ja suklaan yhdistelmästä todella paljon. Jos teen mokkapaloja, koristerakeeni ei silti ole kookos, sillä en varsinaisesti pidä niistä hituloista vaan muhkeammasta tuntumasta suussa.

Kookosmoussea olen kehitellyt jo pidempään, selaillut nettisivuja ja lueskellut ruokajuttuja, mutta en ole oikein löytänyt mieleistäni. Esimerkiksi Kinuskikissalla on kivan oloinen ohje täällä, mutta kookosmaitojen ja kookosrasvojen kanssa pelaamisesta syntyy vähän erityyppinen täyte, kuin mistä itse tykkään. 

Haaveenani oli unelmatorttu kookostäytteellä, mutta halusin kehitellä sellaisen täytteen/moussen, joka toimisi myös tarvittaessa pehmeänä ja kuohkeana jälkiruokana, ihan omin voimin. Tai jonka voisi ladata suklaakakun väliin.

 Viime keväänä vihdoin onnistuin:

Kookosmousse Coco Jambo
2 prk vaniljarahkaa
3-4dl kuohukermaa
100 g valkoista suklaata
1 1/2 dl kookoshiutaleita

Annos on turhan tuhti, jos tykkään sievästä ja nätistä kääretortusta/unelmatortusta ja haluaa vetää kaiken täytteen sinne väliin, niinkuin minä. Tästä tulee pehmeä, kuohkea, muhkea ja se tarvitsee hieman aikaa tekeytyä. Ja määrän voi toki puolittaa tai laittaa reilut puolet väliin ja loput sivellä päälle.

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää rahka ja sulatettu suklaa. Lisää kookoshiuteleet ja laita jääkaappiin tekeytymään, mielellään useammaksi tunniksi. Jos tarjoat moussen jälkiruokana, voit annostella sen jo valmiiksi tarjoilukulhoihin. Koristella voi vaikka tuoreen ananaksen viipaleella. Jos täyte päätyy kakkuun tai unelmatorttuun, anna sen maustua ja hakea yhteissäveltä. 
Odottelutuokio on tärkeä siksi, että rouheinen tuntuma kookoksessa sulaa pois. Jos odotat seuraavaan päivään tai ainakin usemman tunnin, hiutaleet ovat sulautuneet mousseen ja jäljellä on vain viehkeä kookoksen maku paksussa moussessa. Valkoinen suklaa takaa omalta osaaltaan pehmeyden ja makeuden, mutta muuten sitä ei tässä combossa juuri huomaa. Vaniljarahka tuo makeutta ja jytympää otetta, kuin jos kyseessä olisi vain kermaa, suklaata ja hiutaleita. Eri helppoa ja toimivaa!


 

Unelmatortun pohjan olen postannut tänne aiemminkin, kyseessä on jonkin ikivanhan Valion-mainoslehtisen ohje, joka on mielestäni hyvin suurella varmuudella onnistuva. Aiempi bloggaus täällä.

Unelmatorttu Coco Jambo

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Paista uunipellillä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna rauhoittua hieman.

Lisää Coco Jambo-täyte. Päällystä vaihtoehtoisesti Coco Jambolla ja silloin annostele herkemmin sitä kääretortun väliin. Itsellä oli Belgian suklaapuodin suklaalevitettä vielä jäljellä, joten sivelin sitä pintaan. Olen testannut myös sulatetun suklaan, toimii, tulee Bountymainen ote, mutta leikatessa hankala, kun suklaa on päässyt jähmettymään. Nutella -levite on myös mahdollisuus.








Tämä unelmatorttu ei siis ollut kaunotar, mutta älyttömän hyvä on. Suklaalevitteen päälle laittelin vielä kookoslastuja, tykkään lisäillä niitä mysliin, puuroon, smoothieen ja vähän joka paikkaan, ovat myös hyvää stressinaposteltavaa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti